Hevosten hieronta

Hierontaa kaikille hevosille


Hevoshieronnassa tavoitteena on ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja ylläpitää suorituskykyä rentouttaakseen hevosta fyysisesti ja psyykkisesti. Hieronnalla vilkastutetaan aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Sillä voidaan myös helpottaa mahdollisia kipuja ja lihaskireyksiä. Hieronnasta hyötyvät niin kilpa- kuin harrastehevosetkin. 

Hevosen hieronta aloitetaan omistajan haastattelulla, jonka jälkeen arvioidaan hevosen liikkeet käynnissä ja ravissa. Tämän jälkeen testataan hevosen liikelaajuudet ja refleksit. Hieronta toteutetaan suunnitelman mukaisesti klassisia hierontaotteita käyttäen. Lopuksi omistaja saa kotiläksyksi tehtäväksi esim. venyttelyjä ja lyhyen raportin hieronnasta.    

Hieronnan jälkeen hevosen voi laittaa tarhaan liikkumaan kevyesti. Tarjotaan vettä ja suojataan loimella jos keliolosuhteet sen vaativat. Seuraavana päivänä hevosta voi liikuttaa kevyesti. Jos hevosen selkä on ollut hieronnassa kovin arka, on suositeltavaa välttää satulointia pari päivää. Ja palautetta hieronnasta saa antaa tai jos tulee kysyttävää, niin ota minuun yhteyttä. Ennen hierontaa omistajan pitää huolehtia että hevosen karva on kuiva ja talliympäristö, jossa hevonen hierotaan on rauhallinen ja kaikille turvallinen. On hyvä myös huolehtia ettei hevosen viimeisestä ruokintavälistä ole liian pitkä aika.  

Hevosta ei saa hieroa

-jos hevosella on kuumetta
-juuri rokotettu (hoito varoajan jälkeen)
-influenssa, herpes, pääntauti tai muu tarttuva tauti
-iholla sientä tai hiertymiä
-kipulääkityksen aikana
-hermostollinen sairaus
-heti raskaan liikutuksen jälkeen
-akuutti trauma, esim lihasrevähdys
-rauhoituksen jälkeen samana päivänä
-akuutti tulehdusvaihe, esim. imusuonentulehdus
-kantava tamma tiineyden ensimmäisen ja viimeisen kolmanneksen aikana
-märkää karvapeitettä ei pysty hieromaan 






Laserhoito 

Laser on valonlähde, joka stimuloi määrättyjä solumekanismeja käynnistämään paranemisprosesseja kudoksessa. Laserhoito on kivuton hoitomuoto. Sillä voidaan hoitaa ongelmia lihaksissa, jänteissä, nivelissä ja ihossa. Laser on hyvä esim. leikkausten jälkihoitoon, turvotuksiin, haavan paranemisen nopeuttamiseen, riveihin, kaviopaiseihin, tulehduksiin, revähdyksiin, jännevaurioihin, lihasjännityksiin jne. Laitteena toimii Ditlaser 780nm aallonpituudella.
Laserhoito kestää noin 30 minuuttia.