Akupunktiota ihmisille ja hevosille

Akupunktio palauttaa kehon tasapainon.

Akupunktiohoidon tavoite on saattaa keho epätasapainosta takaisin tasapainotilaan, rennoksi ja hyvinvoivaksi.

Koulutukseni osana teen akupunktiohoitoja, luoden jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen hoitosuunnitelman.

Akupunktiolla voidaan poistaa mm.:
- päänsärkyä
- stressiä
- unettomuutta
- lihasjännitystä
- kuukautis-, selkä- tai kurkkukipua
- ummetusta
- pahoinvointia
- flunssaa

Tarvittavien hoitokertojen määrä riippuu ihmisestä ja hänen tilastaan, mutta useimmiten akupunktiohoitoja tehdään 3–20, kunnes vaiva on poissa.

Hevosen hoitaminen akupunktiolla

Akupunktiolla voidaan lievittää ja parantaa monia hevosille tuttuja vaivoja. Oikein toteutettuna hoito voi auttaa esimerkiksi jännitystiloihin kuten
- levottomuuteen tai
- hermostuneisuuteen.

Akupunktiosta on apua myös erilaisiin
- lihasongelmiin
- ähkyyn ja ruuansulatusongelmiin
- hengitysteihin liittyviin ongelmiin sekä
- hormonaalisiin ongelmiin.

Perinteinen kiinalainen lääketiede näkee ihmisen kokonaisuutena.

Akupunktiohoidot tehdään ohuilla akupunktioneuloilla, jotka asetetaan ihoon tarkasti valittuihin akupunktiopisteisiin. Ennen hoidon aloittamista haastattelen asiakastani, saadakseni mahdollisimman tarkan kuvan hänen vaivoistaan. Tämän perusteella päätän, montako akupunktioneulaa tarvitaan ja mihin akupisteisiin ne asetan.

Akupunktiohoidolla pyritään poistamaan mahdollinen kipu, ja sillä voidaan edesauttaa jopa sairauden poistoa. Itse kokemani selkäkivut saivat minut aikoinaan kiinnostumaan akupunktion tuomista, lääkkeettömistä hoitovaihtoehdoista. Saatuani omaan selkäkipuuni apua akupunktiosta, tiesin, että samalla tavoin haluan auttaa myös muita. Hakeuduin opiskelemaan kiinalaista lääketiedettä ja ajan mittaan huomasin, että myös vatsakipuni helpottuivat kiinalaisen ravintoneuvonnan avulla.

Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen huomioidaan kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hyvinvointia pyritään edistämään sekä henkistä että fyysistä puolta hoitamalla, kuin myös hyvällä ravinnolla. Huomioimme kaikki mahdolliset muutokset kehossa ja tunnistamme, mistä ne saattaisivat johtua – kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Hoitomenetelmät ihmisellä ja hevosella

Sekä ihmistä että hevosta voidaan hoitaa akupunktioneulojen lisäksi akupistepainannalla sekä käyttämällä laserhoitovaloa ja/tai moksaa eli lämpötikkua.
Ihmisille voidaan käyttää hoitotekniikkana myös kuivakuppausta, jolla hoidetaan esimerkiksi huonoa verenkiertoa.

Tavoite on aina saada hoidettava eläin tai ihminen rentoutumaan hoidon aikana.